BEJRUT  

 

 

Termin putovanja: 8.-10.11.2019.
Putovanje u Libanon posebnim zrakoplovom iz Zagreba
3 dana/2 noćenja

GDJE MEDITERAN SREĆE BLISKI ISTOK

Libanon, domovina abecede, ljubičaste boje, stakla i cedra, od pamtivijeka prati reputacija kreativnosti, otpornosti, izdržljivo sti... a njegov glavni grad to svakim svojim kutkom dokazuje. Prijestolnica Libanona metropola je koja se iznenađujuće brzo oporavila od bliske prošlosti i danas nosi epitet jednog od najživljih gradova svijeta.  Nekoć poznat kao „Pariz Bliskog Isto ka“, Be jrut je moderan grad u kojem osjećate miris Mediterana, ali i Bliskog Istoka.  Fascinantan, uzbudljiv i šarmantan, Bejrut je poseban i neusporediv!

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA ULAZNICA U NACIONALNI MUZEJ

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB - BEJRUT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Bejrut u jutarnjim satima. Po slijetanju u Bejrut nakon tri sata izravnog leta i obavljanja carinskih formalnosti odlazak u panoramski razgled glavnog grada Libanona. U razgledu grada posjetit ćemo i poznati Nacionalni muzej s lokalnim vodičem (ulaznica uključena). Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, kao feniks se uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom. Bejrut se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćne izlaske, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način. Bejrut je takva fantastična mješavina da je teško opisiv i neusporediv! Smještaj u hotel. Fakultativno odlazak na večeru u jedan od brojnih gradskih restorana s tipičnom libanonskom kuhinjom – a libanonska je kuhinja jedna od najpoznatijih u svijetu (doplata prilikom kupovine aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje. 

2. dan: BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA 

Doručak. Slobodan dan za istraživanje „Pariza Bliskog Istoka“. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: BEJRUT: fakultativno izlet JEITA I BYBLOS - ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta... Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U nastavku dana transfer prema bejrutskoj zračnoj luci. Planirani let za Zagreb u večernjim satima. 
 

PONUDA HOTELA:

THE PARISIAN HOTEL 4*

 • Ain el Mreisseh, Bejrut, Libanon
 • Položaj: na odličnoj lokaciji nedaleko centra, idealnoj za istraživanje Bejruta, svega 1 km od Hamre, a nedaleko (500 m) od najmodernijeg dijela grada kompleksa Zaituany Bay s luksuznim hotelima i restoranima. Hotelska ponuda: manji hotel nedaleko plaže, recepcija, bar, restoran, Wi-Fi. Sobe: klimatizirane, TV, kupaonica, sef (uz doplatu), sušilo za kosu. Internet stranica: www.theparisianhotel.com   


MONROE HOTEL 4*

 • Solidere , Bejrut, Libanon
 • Položaj: kraj modernog Zaitunay Bay (300 m) i nedaleko svih popularnih lokacija grada. Od Hamre udaljen svega 1.4 km. Hotel gleda na Marina Yacht Club. Hotelska ponuda: recepcija, bar, dva restoran, vanjski bazen (sezonski) i spa centar (sauna, masaže, hammam ), frizerski salon „Tony & Guy“, besplatan Wi-Fi. Sobe: moderno uređene, klimatizirane, TV, kupaonica, sef (uz doplatu), sušilo za kosu, WiFi. Internet stranica: www.monroebeirut.com  


HOTEL FOUR POINTS BY SHERATON LE VERDUN 4*

 • Verdun, Bejrut, Libanon
 • Položaj: smješten u popularnom poslovno-trgovačkom dijelu Bejruta, nedaleko shopping centra, te svega 1.6 km od popularne Hamre i oko 2.3 km od Monot ulice, nedaleko barova i restorana, te središta grada. Hotelska ponuda: moderan hotel ugodnog uređenja; recepcija, lobby bar, restoran, restoran na krovu, vanjski bazen s terasom za sunčanje, fitness centar, sauna, masaže. Sobe: prostrane, klimatizirane, TV, besplatan Wi-Fi, sef, kupaonica, sušilo za kosu. Internet stranica: www.marriott.com  

HOTEL RADISSON BLU MARTINEZ 5*

 • A in el Mreisseh, Bejrut, L ibanon
 • Položaj: svega 110 m od široke šetnice Corniche, 400 m od dijela Zaitunay Bay (400 m), od stare jezgre grada prepunog suvenirnica i restorana oko 1.5 km, te od Monroe ulice oko 1.8 km. Hotelska ponuda: hotel na 8 katova, recepcija, lobby lounge bar, restoran, spa centar (fitness, jacuzzi, sauna, masaže, unutarnji bazen, frizer), besplatan Wi-Fi. Sobe: prostrane, klimatizirane, TV, kupaonica, sef, sušilo za kosu, aparat za pripremu kave/čaja, WiFi. Internet stranica: www.radissonblu.com  

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • The Parisian Hotel 4*: 5.280 kn / FM 4.980 kn 
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 650 kn
 • Monroe Hotel 4*: 5.480 kn / FM 5.180 kn 
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 650 kn
 • Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: 5.580 kn / FM 5.280 kn 
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 730 kn
 • Hotel Radisson Blu Martinez 5*: 5.780 kn / FM 5.480 kn 
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 880 kn

NAPOMENA: FIRST MINUTE CIJENA VRIJEDI DO DO ISTEKA KAPACITETA PO FM CIJENI! 
Cijena po osobi uključuje obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (990 kn)!


DOPLATE (prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu/minimum 30 osoba): 

 • Doplata za izlet Baalbeck-Ksara s uključenim ručkom: 590 kn
 • Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 650 kn
 • Večera u tipičnom libanonskom restoranu (uključen povratni transfer): 450 kn
 • NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 30 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji ZagrebBejrut-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • voditelja putovanja
 • smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u Bejrutu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom
 • povratni transfer zračna luka-hotelzračna luka
 • na dan dolaska panoramski razgled grada (uključena ulaznica u Nacionalni muzej)
 • troškove organizacije i prodaje putovanja


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE:

 • fakultativne izlete, večere, vizu za Libanon (turistička viza je trenutno besplatna do daljnjeg), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučenog iznosa za cijelo putovanje od minimalno 15 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), te troškove osobnih narudžbi.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 100 

INFORMATIVNI RED LETENJA:

 • Zagreb - Bejrut    07:00     10:00
 • Bejrut - Zagreb    19:00     21:10

Navedna vremena leta su lokalna, te informativna. Red letenja podložan je promjenama, te ćete točan red letanja dobiti u završnoj obavijesti o putovanju.

NAPOMENE:  Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.  Red letenja za izvanredne ( charter ) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju ili državnim praznicima ili događanjima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sâm naslovljava na prijevoznika.


Kako rezervirati ovo putovanje:

Za provjeru raspoloživosti pošaljite nam upit, nakon čega ćete dobiti neobvezujuću ponudu. Prilikom potvrde rezervacije potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Po konačnoj uplati primit ćete završno pismo ili voucher sa svim detaljima putovanja najkasnije 2 dana prije putovanja.

ŠIFRA ARANŽMANA: NAZIV-2019-AP.

Rezervacija / upit

Kako bi rezervirali ovo putovanje, molimo popunite tražene podatke. Po primitku Vašeg upita, na Email ćete dobiti neobvezujuću ponudu i sve informacije u najkraćem roku.
top